maanantai 26. tammikuuta 2015

Ma 26.1.

Tänään 13km, 1h 10min

Ap: lepo.

Ip: kevyt 13.0km, 1:10:00, 5:23/km.

Olin jo leimannut lepokortin, mutta loppuviikko on sen verran repaleinen, että päätin kuitenkin käyttää tämän illan kerätäkseni edes jonkin verran kilsoja. Jatkoin matolla siitä mihin eilen tuplajärvisellä jäin, eli samaa tasaista menoa kantapäät pakaroihin hakaten.

Tiedenurkka: Katselin matolla hyvää dokkaria ajan ja etäisyyden mittauksesta, eli käytännössä sekunnin ja metrin historiasta. Se oli laatutyötä ja kiinnostava ohjelma, vaikka toki hyvin tuttua asiaa. Hyvä matemaatikko juontajana. Silti pisti vähän hymyilyttämään loppukommentit. Ainahan näissä pitää olla joku hieno lopetus jännittävään tulevaisuuteen liittyen;-) Tällä kertaa kaveri totesi, että nykyisin tarkimmat kellot yltävät tarkkuuteen, jossa heittoa tulee 1 sekunti 138 miljoonassa vuodessa. Nyt kuitenkin suunnitellaan kelloja, jotka heittäisivät vain 1 sekunnin noin 13 miljardissa vuodessa (eli siis koko maailmankaikkeuden iän aikana). Tämä kuulemma mullistaisi maailman! Näinhän se on! VR voisi synkata juna-aikataulunsa entistä tarkemmin. Jatkuva myöhästeleminen työpaikkakokouksissa loppuisi. Jne.
Kyllä siinä on tutkimusryhmällä varmaan hauskaa, kun EU-tukihakemukseensa perustelevat tätä maailmaa mullistavaa tarkkuuden parannusta...

Ei kommentteja: