lauantai 1. marraskuuta 2014

La 1.11. – Rautavesi

Tänään 42km, 3h 27min

Ap: Rautaveden mara 42.2km, 3:26:40, 4:54/km.

Niinhän siinä kävi, että heitin aamulla buranat naamariin, Hoka Onen ilmatyynyt jalkaan ja lähdin Sastamalaan. Ilma oli upea ja pakko oli yrittää. Onneksi menin!

Saavuin paikalle 15min ennen starttia, mutta hyvin ehdin ilmoittautua ja siirtyä viivalle. Suunnitelma oli yksinkertainen: alussa kokeilisin onnistuuko juokseminen sen verran, että 5min/km kannattaa lähteä yrittämään. No eka kilsa oli jotain 4:45 ja päätin, että yritetään sitten. Maastoltaan helpoimmalla alkumatkalla oli tarkoitus kerätä hyvää vintsan vauhtiin mahdollisimman paljon. Tämän jälkeen sitten tuli pitää tuo etumatka niin pitkään kuin mahdollista ja sitten kontrolloiden luopua ylimääräisistä minuuteista lopussa. Suunnitelma onnistui todella helposti ja tästä tuli mukava pitkä lenkki, joka ei rasittavuudeltaan ollut sen kummempi kuin sunnuntaiset järviset. Forerunnerkin antoi palautumisajaksi vain 45 tuntia ja syke pysyi viimeisen kilsan pientä nostoa lukuunottamatta alle 160. TE sentään oli 4.3, mutta minullehan se on kevyen lenkin lukema.

Ekat 7km juoksin jonkinlaisissa porukoissa ja sitten loput yksin. Toki edessä ja takana koko ajan näkyi juoksijoita. Tuulettomassa kelissä ei peesiäkään tarvinut, joten yksin oli hyvä taivaltaa. Keräilijöiden jengi oli lähtenyt tuntia aikaisemmassa startissa ja saavutin Saukkosen ennen 13km tolppaa, ja muita hiljakseen sen jälkeen. Puolikkaaseen mennessä olin jo 5 minuuttia tavoitevauhtia edellä ja aloin vain säilyttää tuota etumatkaa. Se onnistuikin oikeastaan maaliin saakka ja en loppujen lopuksi tarvinnut tuota varastoon juostua aikaa ollenkaan. Käytin siitä vajaan minuutin yhteen pissataukoon, mutta muuten tönkköjaloillakin vauhti pysyi aika lähellä 5min/km loppuun saakka. Otin puolimatkassa vielä toisen buranatankkauksen ja sen avulla ei jalkakivuista ollut juurikaan haittaa.

Oli siis kivaa juosta ja aika kului mukavasti reittiä miettien. Laskin koko ajan etumatkasekunteja ja muistelin etukäteen aina seuraavaa tolpan paikkaa. Reittimestarit olivat tehneet hienoa työtä ja kaikki merkinnät olivat tiptop ja jokainen kilsatolppa täsmälleen oikein. Mittaajaa miellytti;-)

Ip: lepo.

Nyt siis alkaa kuukauden juoksutauko. Tuskanhiki nousi, kun yritin konkretisoida kalenteriin noita marraskuun typeriä tavoitteita.

Ei kommentteja: