sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Su 25.5. – Hällä väliä

Tänään 8km, 41min

Ap: 7.9km, 41:24, 5:14/km.

Hallilan kierto. Helteinen ilma, jota virkisti mukava kesäsade. Juoksu on vaikeaa, mutta ei varmaan mitään sellaista ongelmaa ole mikä ei viikon levolla paranisi.

Ip: lepo.

Olen tässä taas pohtinut syntyjä syviä. Päädyin siihen, että ainakin yksi iso tekijä juoksutulosteni surkeuteen on eräänlainen hällä väliä –meininki. En ole pitkään aikaan saanut aikaiseksi minkäänlaista tavoitteellisuutta tai ideaa tekemiseen. Niinpä tämä juoksu on päivittäistä häröilyä.

Minulla on muutenkin taipumusta hällä väliä –meininkiin, eli huolellisuus ja harkitsevaisuus eivät oikein ole vallitsevia luonteenpiirteitä. Tuli taas tänään esimerkiksi myrkytettyä voikukat nurmikolta. Nyt luultavasti en sentään käyttänyt Rounduppia, mutta toisaalta myrkyn annostelu oli taas sellainen juosten kustu hätäily, että en ihmettelisi, jos nurmikko kuolee sen takia.

Tuli EU-äänestyskin tehtyä hällä väliä -tyyliin. Yhtään vaaliohjelmaa en ole katsonut sekuntiakaan tai muutenkaan asiaa miettinyt. Juuri ennen äänestämässä käyntiä etsin ensimmäisen löytämäni vaalikoneen ja huiskin vastauksia sinne minuutissa. Sieltä tuli ehdotuksena joku minulle täysin tuntematon nainen ylivoimaisesti isoimmalla pistemäärällä. Edes sen vertaa en viitsinyt katsella enempää, että olisin etsinyt jonkun lähinnä sopivan miehen sieltä listalta. Niinpä joku tuntematon nainen sai sitten ääneni. (Kyseessä ei kuitenkaan ollut se Itsenäisyyspuolueen naisehdokas, jota mainostin perjantain blogissa....)

Ratkaisu hällä väliä –meininkiin alkaa hahmottua päässäni. Tämä kausi on menetetty, mutta ensi kaudeksi voisi etsiä valmentajan! Eli tehdä syksyllä ihan oikea ohjelma koko talveksi ja asettaa ensi vuodelle tavoitteet ja sitten saada joku piiskaamaan ja kieltämään häröilyt.

Sen sijaan hällä-väliä-meiningistä ei ole ollut tietoakaan Suomen halki kulkevalla tiestöllä, missä Pasi Koskinen on kahden juoksuviikon jälkeen Nuorgam-Hanko -matkansa puolivälissä. Hänhän oli siis kyllä eilen vielä Oulussa, mutta niin se vain maantiede on ihmeellistä, että Oulu on lähellä puoliväliä vaikka onkin siellä Lapin tuntumassa.

Samoin oli päämäärätietoista tekemistä järvenkiertokaverillamme Siunilla Lahdessa, missä 3.30-tavoite oli maralla paperia (tulos 3.27). Onnittelut!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oho. Iso kiitos onnitteluista. Paperi on ehkä väärä sana. Kovilla oltiin 35 kilometrin jälkeen.

Ja kiitos jälleen mukavasta vastaanotosta järvenkiertoporukkaan.

-Siun

Unknown kirjoitti...

Onnittelut Siunille! Itselläni on myöskin jonkinlainen hällä väliä valmistautuminen ollut menossa kohti ensiviikonloppua varten. Kunhan jalat keventyisivät ja pakki kestäisi.

pjh kirjoitti...

^Ei mitään paineita Tukholmaan, mutta tekstiviestipalvelu on tilattu ja odotukset ovat korkealla! Sen verran olet vedättänyt järvenkierroilla, että eiköhän se hyvin mene;-)

Unknown kirjoitti...

Ilman paineita omalla vauhdilla lähdetään. Suurin kysymysmerkki on vatsa; ei ole viimeaikoina oikein geelejä/muuta tankkausta hyvällä sietänyt reippaammassa vauhdissa. Eli vauhdilla ensimmäiseen vessajonoon :-)