perjantai 23. toukokuuta 2014

Pe 23.5. – Vaikeita valintoja

Tänään 8km, 40min

Ap: lepo.

Jalat kipeät. Juuri sillä rajalla, että pitää arvailla juoksisiko vai ei. En sitten juossut.

Ip: 7.9km, 40:10, 5:05/km. [Edit: Matka korjattu 25.5.]

Surkeista surkein ja siitä vielä vähän surkeampi lenkki. Oli muuten kuumakin, eli 30 astetta. Kaiken kruunasi taas se, että Forerunner mittaili satuja ja keksi minulle ihan oman lenkkireitin. Lenkin pituus on siis arvailtu ja käyn jossain välissä juoksemassa saman reitin uudelleen, niin saan oikean mitan.

Joka tapauksessa nyt ollaan siis taas niin pohjalla kuin vain olla voi. Siitä on kulunut viisi viikkoa, kun kaikki meni hyvin ja vuoden huippukunto oli saavutettu. Vaikea käsittää miten viidessä viikossa pystyy edes yrittämällä huonontamaan kuntoa näin nopeasti.

Tässä onkin vakavasti pohdittava ainakin seuraavia kysymyksiä:

1. Pitäisikö alkaa harjoitella järkevästi, jotta olisi edes teoreettinen mahdollisuus kehittyä? Vai jatkanko typerää regressiivistä häröilyä? Joku voisi ajatella, että kysymyksen asettelu sisältää jo ilmeisen vastauksen, mutta kyllä siinä häröilyssäkin on puolensa, kun saa tehdä mitä mieleen milloinkin juolahtaa. Vaikea kysymys, mutta pian on päätettävä.

2. Menenkö huomenna Mänttään Serla-hölkkään vai en? Optimisuorituksella kymppi voisi nyt kulkea 45min pintaan ja palautumiseen menisi viikko ja jalat luultavasti olisivat kuukauden telakalla. Jälleen voisi kuvitella, että tuo analyysi jo sisältää vastauksen kysymykseen. Mutta houkutus lähteä on suuri, kun perinteisesti olen halunnut juosta läpi itse mittaamani reitit. Koen melkein velvollisuudekseni käydä tarkistamassa, että reitti on merkitty oikein ja maali/lähtö ovat oikeissa paikoissa. Nyt on kyllä siinä ja siinä pääsisinkö kymppiä edes hölkällä läpi, joten järki ehkä voittaa. Päätös jää kuitenkin aamuun.

3. Viikonloppuna ratkaistaan Euroopan tulevaisuus. Olen vielä kahden vaiheilla ketä äänestäisin, kun ammattaitaitoisia vaikuttajia on tarjolla pilvin pimein. Taitaa jäädä sunnuntaille päätös, että äänestänkö tätä naista vai tätä miestä.

Ei kommentteja: