maanantai 30. syyskuuta 2013

Ma 30.9. – Pieni samaistamisvirhe

Tänään -

Ap: lepo.

Ip: ulkoilua 60min.

Iltarastit Julkujärvellä. Paska reissu. Kylläpä tuo ”suunnistaminen” tekeekin vihaiseksi, kun huomaa olevansa typerämpi kuin lobotomiassa käynyt oranki.

”Juoksin” sen helpon 3km radan ja melkein 50min sain siihen taas kulumaan. Vähän keskivauhti viime kerrasta parani, mutta maasto oli paljon helpompaa kuin Niihamassa. Pummasin tietenkin joka rastilla, mutta rastit 2, 3 ja 5 menivät kuitenkin itselleni kohtuullisesti. Rasteilla 1 ja 6 käytin kehittämääni haravasysteemiä ja löysin kohtuullisessa ajassa rastit summamutikkamenetelmällä. Ilman rastia 4 olisikin keskivauhtini parantunut dramaattisesti.

Rasti 4 oli legendaarinen. Kun nyt tästä avaudun, niin se on ainakin osoitus armottomasta rehellisyydestä blogissani itsekunnioituksestani piittaamatta, sillä typerämpää suoritusta ei mitenkään voi löytyä iltarastien historiasta koko maailma mukaan lukien. Seuraava on siis totta. Nyt jälkikäteen ajateltuna se tuntuu aivan mahdottomalta, mutta siellä reaaliajassa en yrityksistä huolimatta tajunnut mitään.

Ohessa on kuva relevantista kartan osasta. Tulen siis rastilta 3 ja juoksen jotain polkua pitkin kohti rastia 4. Polku jotenkin katoaa ja rämmin vähän aikaa metsässä ja huomaan tulevani isolle hiekkatielle. Kartan mukaan täällä ei pitäisi olla mitään teitä. En keksi muuta selitystä kuin että tie on vain unohtunut kartasta tai sitten se on merkitty poluksi. Tien vieressä on isoja peltoalueita. Ahaa! Olen siis metsän ja pellon rajassa! Tuolla Julkujrven itäpäässä (alue A) on tuollainen vihreä alue, eli se on varmaan peltoa. Siellä on myös paljon tien näköisiä viivoja, joten olen varmaan jollain niistä viivoista.


En osaa kiinnittää huomiota muutamaan pikkuseikkaan:
- Missä on Julkujärvi? Senhän pitäisi olla tuossa vieressä?
- Mittakaava: Peltoa on vaikka kuinka helvetisti ja tuo vihreä läntti Julkujärven itäpäässä on ihan pieni.
- Tuolla Julkujärven päässä on merkitty pellolle paljon taloja, mutta niitä ei näy missään.
- Päästäkseni tuonne Julkujärven päähän minun olisi pitänyt kiivetä koko p**keleen harjun yli, enkä ollut kiivennyt minkään yli

En kuitenkaan välittänyt ym. pikkuseikoista ja olin varma, että olen siellä Julkujärven itäpäässä ja en enää kyseenalaistanut tätä. Juoksin hiekkatietä pitkin ja se vain kaartui koko ajan vasemmalle. Tieltä ei päässyt mihinkään pois ja joka puolella oli hevosaitauksia. Ihmettelin kyllä, että ei tuolla mitään tällaisia kaarevia teitä tai polkuja ole, mutta ehkä kartta vaan ei ole kovin tarkka. Kun sitten olin juossut tietä aika kauan, niin etelässä kuului ja vähän näkyi isompi autotie. Nyt oli vakavamman mietinnän paikka. Minulla ei ollut aavistustakaan missä olen. Juoksin vähän aikaa takaisin päin.
Sitten katselin taas karttaa. Onhan tuolla etelämpänä tuollainen raviradan näköinen juttu (alue B). Ja tarkemmin katsoen tässä hiekassa on aika paljon kavion jälkiä. Ja tämä kaarrejuoksu on kyllä aika lähellä kilsan mittaisen raviradan kiertoa... Kun hiljalleen toivuin järkytyksestä, niin löysin sitten lopulta rastille 4.

Mutta miettikää nyt tätä!! Minä s**tana kierrän kilsan ravirataa melkein koko kierroksen ja hevosia on ympärillä joka puolella ja peltoja silmänkantamattomiin. Ja luulen olevani jossain Julkujärven rannassa kesämökkipoluilla! Vai oliko tämä nyt vain sellainen samaistamisvirhe, joita huipuillekin sattuu... Mitä enemmän katson tuota karttaa, niin sitä enemmän v*tuttaa. Tulkaa nyt joku ampumaan minut ennen Jämiä!

6 kommenttia:

Hannu kirjoitti...

Loistavaa settiä! Petri, lupaan lähteä joku kerta mukaan iltarasteille!

pjh kirjoitti...

Piti ihan käydä väliaikoja katsomassa. Jatkoin tasaisia suorituksiani. Kolmannella rastilla ja loppuviitoituksella olin nyt jo toiseksi nopein, ja vitosrastilla kolmas. Tuolla neljännellä rastilla olin koko porukan toiseksi hitain, eli joku onnistui käyttämään rastiin vielä minuakin enemmän aikaa! Ja kutosrastilla olin kolmanneksi hitain. Eksyin kyllä siinäkin ihan totaalisesti ja jouduin juoksemaan maalialueelle ottamaan suunnan sieltä.

jaha kirjoitti...

Ei tätä pysty lukemaan repeemättä vielä viidennelläkään kerralla. :)
Mutta ei sen puoleen saat sitten nauraa ihan vapaasti, kun itsellä on edessä nuo samat sekoilut... jos oma ego kestää niistä sekoiluista yhtä avoimesti kertomaan.
Oli se hyvä, että sä aloitit tän harrastuksen. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Näistä suunnistuskirjoituksista tulee omat vanhat kommellukset mieleen, vaikka ei se suunnistustaito nykyäänkään kovin vahva ole. Onko sulle kukaan Quickrouten käyttöä? (http://www.matstroeng.se/quickroute/en/) Kartan skannaus ja reitti mittarista siihen päälle niin näkee missä on pyörinyt.

pjh kirjoitti...

Ei ole Quickroute tuttu, mutta tyäytyy tutustua!

pjh kirjoitti...

Quickroute olikin mainio peli! Askartelin Julkujärven reittini kartalle ja se on täällä. Reitti ei ala heti lähdöstä, kun muistin käynnistää Garminin vasta vähän ennen ekaa rastia. Jos hevostelua ja viimeisen rastin etsintää ei lasketa, niin eihän tuo nyt niin pahalta näytä...

Jos joku enemmän ohjelmaa käyttänyt osaa kertoa parhaat asetukset tuolle reittiviivalle (värit, leveys, läpinäkyvyys, reunojen leveys ja väri, etc.), niin saa kertoa. Nyt pistin viivan paksuksi ja tummaksi, että reitti näkyy kuvassa selvästi, mutta toisaalta se peittää kartan aika pahasti alleen. Ekoilla kokeiluilla default-arvoilla reittiä ei meinannut jpeg-muodossa erottaa kartasta lainkaan, kun se oli sellainen vaalea ja vihreä.