torstai 18. heinäkuuta 2013

To 18.7. – Dexter-lenkki

Tänään 53km, 4h 59min.



Ap: 53.4km, 4:59:18, 5:36/km.

Aika lailla piti hakea ideaa ja motivaatiota jatkaa pitkiksiä. Olin kuitenkin jo kolmannen lenkin jälkeen päätynyt siihen, että yritän juosta kuusi peräkkäistä lenkkiä, joten lähdettävä oli. Pelastukseksi keksin juosta GPS-kuvion ja uuden tuotantokauden myötä Dexter oli sopivan ajankohtainen aihe! Olen noita kuvioita joskus miettinyt, mutta en koskaan ole vain aiemmin tullut kokeilleeksi.

Katselin kotona karkean idean, että aloitan jostain Pyynikin tienoilta D-kirjaimella ja teksti mahtuu sopivasti siten, että R-kirjain tulee Linnainmaan seudulle. Mutta kyllä kirjainten juokseminen oli vaikeampaa kuin osasin odottaa. Mahdollisimman suoraa reittiä hakiessani sain juosta välillä jopa rakennusten ja pihojen läpi puhumattakaan erilaisista metsistä ja pelloista. Toisaalta reitin suunnittelu piti juoksun koko ajan mielenkiintoisena ja aika kului nopeasti. Juoksukin kulki suhteellisen kevyesti, kun lepotaukoja kartanlukupysähdysten ja liikennevalojen ym. muodossa tuli jatkuvasti. Pidin lisäksi yhden pitemmän huoltotauon huoltoasemalla. Juoksuvauhti oli sitä samaa mitä aiempinakin päivinä, eli juomiseen käytettyjen kävelypätkien kanssa 5.30-5.40/km. Kaikkien varsinaisten pysähdysten ajaksi siis pysäytin kellon, eli bruttoaika on paljon pitempi kuin tuo juoksuaika.

Kuvio onnistui lopulta mielestäni hienosti. Lenkin pituuskin osui yllättävän sopivaksi. Itse asiassa juoksin pari kilsaa ylimääräistä, kun töppäsin ekassa E-kirjaimessa ja juoksin sakarat huonossa järjestyksessä. Ilman tuota mokaa olisin selvinnyt 51 kilsalla.

Jaloissa tuntuu väsymystä, mutta nytkään ei mitään kipuja ollut. Eilen oli vasen päkiä pelottavan kipeä illalla, mutta ei se tuntunut juoksussa lainkaan. Muuten vire oli hyvä ja mitään uupumusta ei tullut ja olin lenkin jälkeen suhteellisen hyvissä voimissa. Iso kiitos menee viileälle ja kostealle säälle. Ihan erilaista oli taas tänään juosta kuin eilisessä auringossa.

Eli yksi vielä ja sitten lasku. Mielenkiintoista onkin se, että minkälainen lasku tästä intoilusta lopulta lankeaa...

Ip: lepo.

3 kommenttia:

Onni Vähäaho kirjoitti...

En tiedä onko minulla ollut koskaan näin hauskaa avatessani jonkun blogin! Oot sinä kyllä melkoinen kaveri kerta kaikkiaan. Lakkia päästä ja huumoria löytyy!

Tsemppiä loppuprojektiin!

Marko Forsell kirjoitti...

DEXTER!!! :D

Äijä. Tsemiä viimeiseen rypistykseen.

kaapo kirjoitti...

Oho! Hieno!