maanantai 15. heinäkuuta 2013

Ma 15.7. – Lievä rankaisu

Tänään 50km, 4h 45min.

Ap: 50.3km, 4:44:35, 5:40/km.

Rankaisuksi eilisestä tilttauksesta lähdin aamusta kokeilemaan viisikymppistä uudelleen. Nyt suuntana oli etelä ja Lempäälä. Järvenkiertoteemassa pysyäkseni kävin kiertämässä Ahtialanjärven. Perinteikäs Ahtialan lenkki kai juostaan osittain samalla reitillä, jolla tein kierrokseni tänään. En tosin itse ole koskaan osallistunut ja en ole varma onko kisa enää edes elossa.

Juoksin etelään moottoritien itäpuolta ja siellä joutui vähän hakemaan reittiä. Lyhyt pätkä ennen Ideaparkia piti juosta ”metsän” läpi suunnistustaitojani käyttäen, mutta muuten sai juosta erilaisia pieniä teitä pitkin (paljon sorateitä). Perillä Ahtialanjärven ympäristö oli kyllä minulle ennalta tuttu, kun kävimme siellä Ellan kanssa keväällä muutaman kerran lintuja katsomassa koulutehtävää varten. Ahtialanjärvi on kuulemma Pirkanmaan paras lintujärvi ja olihan siellä ainakin paljon lokkeja;-)
Paluun Lempäälän keskustasta tein sitten suoraviivaisesti moottoritien itäpuolta Lempääläntietä pitkin. Mäkiähän tuolla paluureitillä on vähän turhan paljon, mutta muuten se on helppo juostava. Matkalla pidin yhden pitemmän (noin 10min) pitstopin Lempäälässä huoltoasemalla, kun vähän tankkasin ja täytin vesisäiliöt.

”Rankaisusta” ei oikein tullut mitään, kun tänään reissu sujui kohtuullisen kivuttomasti. Syykin oli yksinkertainen: juoksin paljon hitaammin kuin eilen. Nyt lähdin heti alusta alkaen retkeilymeiningillä päälle 5.30-kilsoilla. Vauhti pysyi sitten loppuun asti melko samana ja tiltaltti ei tullut laulamaan missään vaiheessa. Eihän se viimeinen kymppi nytkään mitään nautintoa ollut, mutta ihan eri fiilis kuitenkin kuin eilen. Kyllä on todella iso ero lenkin lopussa siinä lähteekö alussa hölkkäämään 5.00- vai 5.30-vauhtia!

Ilma oli taas aurinkoinen, mutta ei ollenkaan niin kuuma kuin eilen, joten senkin puolesta tämä oli parempi päivä. Sitähän voisi jotenkin huomenna palkita itsensä juoksu-urani ensimmäisestä 50+50-ryppäästä peräkkäisinä päivinä...

Ip: lepo.

2 kommenttia:

moguli kirjoitti...

Ei kahta ilman kolmatta...

Onni Vähäaho kirjoitti...

Herran jestas mitä menoa! Hyvät on sinulla valmiudet. Hienoa rypästelyä kerrassaan. :) Hyvä, Pjh!