lauantai 18. elokuuta 2012

Pe-la 17.-18.8. - 24h-viesti

Pe-la yhteensä 47km, 3h 00min

Pe klo 18 – la klo 18: 26 x 1.8km / pitkä palautus, 2:59:35, 3:50/km.

Perjantaiaamu kului ilman juoksua työn merkeissä. Illalla sitten suuntasin Keuruulle osallistumaan 24h-juoksuviestiin RC Eemelin joukkueessa. Pääsin töistä irti aika myöhään ja tulin paikalle kisan oltua jo käynnissä noin 1,5 tuntia ja pääsinkin heti radalle suoraan autosta.

Kisa juostiin kangasmaastossa jonkinlaisen metsäpolun ja pururadan tyyppisellä 1,8km reitillä. Järjestäjä ilmoitti pituudeksi 1860 metriä, mutta ei se ihan niin pitkä varmaan ollut. Oma GPS mittasi kierrokset 1800 metrin ympärille ja saman suuntaisia tuloksia tuli kaikilta muiltakin. Reitillä oli pari juostavaa ylämäkeä ja vastaavasti mukavia alamäkiä. Alusta ei ollut erityisen nopea, mutta se oli todella miellyttävä juosta ja jaloille ystävällinen tällaisessa rypistyksessä. Maisemat olivat hienot ja keli oli täydellinen, vaikka lauantaina olikin melkein helle.

Eemelin joukkueessa oli seitsemän juoksijaa ja joukkueita kokonaisuudessaan oli mukana yhdeksän. Nopeasti kävi ilmi, että meillä ei ollut vastusta juoksun ”voitosta” taistellessa, joten yritimme vain mahdollisimman kovaa tulosta. Taktiikkana oli juosta kierroksen mittaisia osuuksia ja vetää ne varsin reippaasti. Se oli ehdottomasti parhaan tuloksen tuova taktiikka. Pääosan ajasta juoksimme koko joukkuetta vuorotellen, jolloin vetojen väliin jäi sellainen 45-50min palautus. Yöllä järjestimme vähän nukkumisaikaa kaikille juoksemalla pareittain useampia vetoja peräkkäin, jolloin palautus oli vain 7-9min. Lauantaina lisäksi nopeammat juoksijat juoksivat ylimääräisiä vuoroja juoksuajan tasoittamiseksi jonkin verran ja saatiinhan sillä tulostakin paremmaksi.

Minulle kertyi koko juoksussa 26 kierrosta, joista jokainen oli kova rypistys. Vasta viimeisen kierroksen juoksin vähän hitaammin (7.21, 4:05/km), kun sillä ei enää ollut vaikutusta tulokseen ja minulla oli jopa 10 minuuttia aikaa juosta se kierros kisan päättymiseen mennessä.
Kisan alussa juoksin kierroksia välille 6.45-6.55. Aika mukavasti noissa sai puuskuttaa, mutta aina ne sinne vaan napsahtivat samaan aikaan vaikka jalat väsyivät jatkuvasti enemmän ja enemmän. Vasta siellä 16 tunnin jälkeen tuli ensimmäinen 7min ylitys ja lopussa niitä tuli vielä muutama lisää. Olen kuitenkin tyytyväinen kuinka tasaisesti vedot menivät. Lopulta kierrosten keskimääräiseksi kestoksi tuli 6.54 ja keskivauhdiksi 3.50/km. Eli tulihan tuossa vk-vetoja määrällisesti aika hyvin!

Vetoihin lähteminen pitkien taukojen jälkeen oli varsin rankkaa. Kisan loppupuolella jalat olivat tyhjät ja kankeat ja varsinkin ensimmäiset 500 metriä joka kierroksessa olivat aika kamalia. Asiaan auttoi, jos jaksoi verrytellä ennen omaa vetoa, mutta ei siihen innostusta oikein riittänyt, kun levätäkin piti. Aika kylmiltään tuli kaikki vedot tehtyä.

Vaikka jalat olivat vedoissa kovilla, niin hyvä juoksualusta ilmeisesti aiheutti sen, että kisan jälkeen jalat eivät olleet mitenkään erityisen kipeät. Palautumnen varmasti vie aikaa, mutta jalat ovat paremmassa kunnossa kuin esim. kovan maratonin jälkeen.

Tulipahan kokeiltua tällainen maksimaalinen vetoharjoitus. Kiitokset Eemeleille tästä mahdollisuudesta ja olihan siellä hauskaa, ainakin näin jälkikäteen muistellen! Joukkueen tulokseksi tuli omilla laskuillamme noin 322km. Järjestelyt olivat toimivat ja tunnelma tapahtumassa oli hieno.

Ei kommentteja: